O finančnú pomoc už požiadalo takmer 400 ľudí postihnutých povodňami

11.06.2010 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 11. júna (TASR) - O finančnú pomoc od štátu pre domácnosti postihnuté povodňami požiadalo k dnešnému dňu takmer 400 ľudí z obcí a miest okresu Vranov nad Topľou.
Odbor civilnej ochrany a krízového riadenia vranovského Obvodného úradu zaevidoval k dnešnému dňu požiadavky na odškodnenie občanov z 15 samospráv.
O odškodnenie v rámci prvej finančnej pomoci požiadali členovia 35 domácností z Bystrého, Ďurďoša, Hencoviec, Malej Domaše a Vranova nad Topľou. "Prostriedky dostali prostredníctvom Slovenskej pošty v týchto dňoch, " uviedol pre TASR vedúci odboru civilnej ochrany a krízového riadenia Obvodného úradu vo Vranove Pavol Molčan. Podľa jeho slov nahlásili občania 33 poškodených nebytových a 11 bytových priestorov.
V rámci druhého kola sa podľa Molčanových slov uchádza o odškodnenie ďalších 361 rodín z vranovského regiónu. "Obyvatelia nahlásili poškodené priestory 343 pivníc a garáží, ako aj 122 bytových priestorov, " spresnil Molčan. Informácie o škodách sa spracovali na základe údajov zasielaných mestom Vranov a obcami Čakľov, Dlhé Klčovo, Ďurďoš, Hencovce, Holčíkovce, Jastrabie nad Topľou, Komárany, Nižný Kručov, Nižný Hrabovec, Rafajovce, Soľ, a Žalobín.
"K dnešnému dňu sú všetky požiadavky obcí na odškodnenie občanov zapracované, " konštatoval Molčan.
 

Vyberte región